Той обаче подчерта, че в момента той управлява като във времето след Втората световна война.

Аз не искам в моята държава всеки ден площадите да са пълни с хора, никой да не работи, самолетите да не летят, всичко да е блокирано. Целият гръцки бизнес в момента бяга към България, коментира Борисв.
На въпрос дали си представя как един пенсионер със 136 лева ще посрещне зимата, Борисов заяви: "След като 20 години търпяха да ги лъжат – червени, сини, зелени – гласуваха им, гласуваха им, дойде време, в което толкова пари има. Държавата, както и да я определят като брашнен чувал, свърши, няма. Това са възможностите на държавата. Толкова може да се получи. Всичко друго, което им се предлага на тези хора, е лъжа. Не може да стане”, каза Борисов.

Вдигаме пенсионната възраст още от 2012 година и аз не виждам нищо трагично, коментира още министър-председателят. Той обясни, че е говорил с хиляди хора и никой от тях не му е казвал, че иска да се пенсионира – всеки иска още малко да поработи. В следващите седмици и в САЩ ще се заговори за намаляване размера на пенсиите и увеличаване на възрастта за пенсиониране, прогнозира премиерът. Ако сме истинско дясно правителство, ако сме истински европейци, ако истински носим отговорност за държавата и следващите поколения, тези мерки трябва да ги въведем, подчерта Борисов.

Той е категоричен, че въпреки стачките на синдикатите, дори ако се свали правителството и се отиде на предсрочни избори, никой не може да покрие дефицита на НОИ, никой не може да спаси железниците.

Относно кризата в БДЖ и предстоящата стачка на 24 ноември, премиерът коментира, че трябва да се взимат пари, за да се наливат в железниците, за да могат те да съществуват. Според него синдикатите също носят отговорност, че толкова много години са виждали как влакът лети към пропастта, а не са протестирали.

Борисов е съгласен, че трябва да се съкратят 2000 души в БДЖ. Според него железниците трябва да станат ефективни, за да може поне колкото харчат, толкова да произвеждат и в същото време "да са на нула поне".

„Да не печели държавата от БДЖ, но да не продължаваме да наливаме пари, защото ние във всичко наливаме пари и накрая казваме – най-бедни сме. Да, защото за всичко се вземат от хората пари, за да се запушват подобни системи. Така че аз истински щях да съм щастлив синдикатите да са стачкували предишната, по-предишната, 20 години назад и да казват – господа, ако така управлявате, ще дойде ден, в който когато имаме близо 1 млрд. задължения, някой няма да може да вади пари от бюджета и да ги дава на нас и да са ги свалили от власт”, каза още Бойко Борисов.

Относно министрите си премиерът изрази недоволство от социалния министър Тотю Младенов. Карал съм му се много пъти и последния път мисля, че той разбра, че това му е жълтият картон. Не съм доволен, той не е синдикален лидер, а министър. Ролята на министъра не е да се прави на добър, той трябва да каже и лошите вести, заяви Бойко Борисов. На въпрос колко време дава на Тотю Младенов, Борисов каза само: "Ако се наложи още веднъж да обяснявам на хората защо трябва да се направят тези мерки".

Запитан как оценява работата на здравния министър Стефан Константинов, премиерът заяви, че е доволен от него, но има няколко неща, които предстоят да бъдат завършени. Най-много пари за здравеопазване, за всички времена, бяха отделени от нас през тези две години - 3,250 млрд. лева, посочи още Борисов и добави, че това са фактите.

Премиерът съобщи, че новият правосъден министър ще е жена, която е много уважавана в Брюксел и отзивите в България за нея са добри.

Относно сътресенията в партия "Атака" и обвинението на Волен Сидеров, че Борисов опитва да направи преврат в партията му, премиерът бе категоричен: "Да си гледат работата и да си мерят приказките. Добре, че г-н Янев сега разбра, че това, което правим, е правилно и коригира поведението си". Премиерът допълни, че има приятелски чувства към Волен Сидеров. "Но да ме обвинява за семейните си проблеми, ми идва в повече", каза в заключение Бойко Борисов.